Dalok, amikről nem gondolnád, hogy Londonról szólnak!

London csillogó éjszakai életével, piszkos csatornáival, végtelen lehetőségeivel generációról generációra sok – sok művészt inspirált, arra, hogy dalba foglalja a várost. Mialatt kihagyhatatlanok a város aktuális koncertjei, estjei és zenéi érdemes elgondolkodni, milyen más dalok szóltak a városról. A most következő ötösfogatról meg tudnád mondani, hogy Londonról szólnak? Ha igen, adhatsz magadnak egy ötöst! 🙂

Pet Shop Boys – West End  Girls

A szöveget T.S. Eliot Átokföldje című verse inspirálta és szeretné felhívni a figyelmet a nagyvárosi nyomásra és a különöző társadalmi rétegek közötti különbségekre.

Gerry Rafferty – Baker Street

Hosszú, hosszú szaxofon szóló jellemzi a dalt. Rafferty írta egy barátja lakásában a Baker Streeten, miközben próbálta megoldani az életét. Kimászni különböző perekből és megszabadulni a függőségeitől. Ne feledd el énekelni a dalt, amikor épp elhagyod Baker Streetet a Bakerloo line metrójával.

Dire Straits – Sultans of Swing

Mark Knopfler egyik esős este betévedt egy dél – londoni üres bárba, ahol egy kreol jazz együttes játszott. A csapat neve volt Sultans of Swing. Az együttes a Dire Strait ezen klasszikusán keresztül vált halhatatlanná.

Eddy  Grant – Electric Avenue

Eddy Grant dala az 1981-es brixtoni zavargásokról szól. Az Electric Avenue-n ugyan nem sok zavargás történt, de a dal nem lenne kevésbé érdekes, ha Acre Lane lenne a címe, ahol az események jelentős része történt.

Radiohead – Fake Plastic Trees

Canary Wharf Kelet London egyik lepattant kikötőkkel szabdalt városrésze volt, amit a városvezetés megpróbált rendbe hozni. Műanyag fák elhelyezésével próbálták életre kelteni a környéket. Radiohead dala ezt a kísérletet figurázza ki némi ironiával. Canary Wharf sokkal jobban néz ki ma mint régen, de azért elég lelketlen, mű és hamis része Londonnak.

Hangulatcsinálónak nem is rossz egy londoni utazás előtt. Ha pedig angol nyelvtanfolyamra utazol Londonba még az is lehet, hogy az órákon több ezekhez hasonló klassz dallal ismerkedhetsz meg.

Két iskola, amit ajánlok figyelmedbe:

Malvern House – ahol évente több mint 3000 diák tanul angolt a világ minden tájáról. Az iskola Kings Cross központnál található, amit könnyű megközelíteni a város bármely tájáról.

Sprachcaffe London – ami egy pici és barátságos iskola Kelet Londonban, Ealingben. A belváros kb. 20 perc alatt elérhető innen. Az iskola nagy előnye, hogy a szállások nagyon közel találhatók.

Reklámok
Kategória: Beavatás - nem csak helyieknek, Helyszínek - Városok, Nyelviskolák, Tippek - Ötletek
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s