A legőrültebb kajacsata a világon

Ha Spanyolországba jársz augusztus végén ezt ne hagyd ki, vagy pont ezt hagyd ki! Persze nem mondom kell hozzá némi bátorság is és bevallom vannak ellenérzéseim a fesztivállal kapcsolatban, de mindenképpen figyelemreméltó. És persze mindez ízlés kérdése.

2012 augusztus 29-én kerül megrendezésre a La Tomatina fesztivál a Valencia közeli kis településen Buñol-ban. A falu lakossága normál napokon nincs 10 000 fő, mely a 2007 óta megrendezett eseményen közel 40 000-re duzzad. Az emberek szeretik a harcot? Mindenesetre jó móka, annak aki igen. Minden évben több, mint 115 000 kg paradicsomot hajigálnak egymásra az emberek a jeles alkalomból.

A legőrültebb kajacsata 1945-re vezethető vissza, amikor is a városka főterén előadást tartó mutatványosok megakadályoztak pár fiatalt, hogy csatlakozzon hozzájuk. A fiatal srácok nem hagyták annyiban a dolgot, a közeli zöldségestől paradicsomot loptak és azzal dobálták meg a multatványosokat, akik viszonozták a kihívást. A csata tradicióvá nőtte ki magát, melyet azóta több kevesebb sikerrel évről évre megtartanak nyár végén.

Kategória: Helyszínek - Városok, Tippek - Ötletek
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s