Francia sajt, bor, nyelv, riviéra – Párizs helyett Nizza

Franciaország legnépszerűbb városa Párizs, de a francia kultúra és nyelv szempontjából a hatalmas országban találhatunk talán más felfedeznivalót is. Nizza ideális helyszín télen és NYÁRON. Mihez is? Kikapcsolódás, gasztronómia, tengerpart, kultúra, zene, történelem, aktivitás, pezsgés és francia nyelvtanulás.

Nizza sokkal több, mint csak egy tengerparti város. Tökéletes harmóniáját találjuk itt a modernnek és a réginek. Jelentős múzeumok, történelmi emlékek, isteni éttermek, galériák, egész évben egymást érő kulturális programok édesgetik a helyieket és az ide látogatókat.

Nizza, Párizs után Franciaország második legtöbbet látogatott városa. Sok-sok látogatót vonz ide az éghajlat, a csodaszép környezet, és a város szépsége.  Egy reggeli séta az óvárosi piacon, minden érzékünknek kedveskedik. Édes, fűszeres, virágillatú, színes utcakép háttérben a nizzai Várheggyel a város egyik legvonzóbb attrakciója.

A Promenade des Anglais, a Nizzai Karnevál, Nizza Óvárosa, a Nizzai Jazz Fesztivál teszik ismertté a várost széles körben. De ezen kívül számos módja van a felfedezésnek. Érdemes engedni, hogy az inspirációd vezessen. Ebben lehet segítségedre, ha beiratkozol egy francia nyelvtanfolyamra, ahol nyelvtudásod fejlesztése mellett bepillantást nyerhetsz Nizza hétköznapjaiba is, helyiekkel ismerkedhetsz meg és arra az időre, amit itt töltesz az ő életüket élheted. Mindez a város felfedezésén túl önmagad felfedezésvel is jár. A személyes élményen mellett pedig francia nyelvtudásod is fejlődni fog.

Sprachcaffe nizzai nyelviskolája számos szolgáltatással várja a diákokat. Az iskola Nizza központjában található rövid sétára a Notre Dame katedrálistól és 10 percre a tengerparttól. 7 világos tanterem, internetsarok, WIFI, tanulószoba és könyvtár áll a tanulók rendelkezésére. Az órákon kívül az iskola szervez szabadidős programokat, melyek segítik a közösségépítést és a város felfedezését is.

Nizza további vonzó tulajdonságának tekinthetjük, hogy a település a Francia Riviéra fővárosa, mely régió a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Nizzából könnyedén felfedezhetők a környék látnivalói. Rövid utazással elérhető Cannes, Monaco, Antibes vagy akár St. Tropez is.  Nem is beszélve a Földközi -tenger további partszakaszairól és a hegyvidék eldugott kincseiről.

Franciások, ne hagyjátok ki idén nyáron ezt a szuper desztinációt!

Reklámok
Kategória: Helyszínek - Városok, Nyelviskolák, Nyelvtanulás külföldön
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s