FRANKFURT- nem csak pénzügyek és politika, hanem kultúra és német nyelvtanulás is!

Frankfurtban a 21. század kettőssége testesül meg. Óriási felhőkarcolók csillogó oszlopai mellett meghúzodik a német kultúra, történelem, a múlt a jelen és a jövő.

Legyen szó nagy vagy kicsi szavakról az ember így is, úgy is gyakran megszomjazik. Ha szomjasak vagyunk már érdemes ellátogatni Frankfurtba, ahol megkóstolhatjuk a helyi különlegességet az almabort vagyis az Apfelwein-t. Az almabor helyi hesseni nemzeti ital, mely egyesíti a hagyományokat és a modernitást, amiről maga a város Frankfurt is híres.  Az italnak számos beceneve akad: “schoppe”, “äppler”, “stöffche” vagy “ebbelwoi”. Ugye, ahhoz hogy ezeket felismerjük már érdemes beiratkozni egy német nyelvtanfolyamra. A kikapcsolódás, a városnézés és a hasznos időtöltés tökéletes kombinációja lehet, ha utazásunkat nyelvtudásunk pallérozásával kötjük össze.

Franfurt nagyon kellemes óvárosi részén található például a Sprachcaffe frankfurti nyelviskolája. A kerület neve Sachsenhausen, ahol számos régi látnivaló mellett szinte minden sarkon alkalmunk lesz megkóstolni az almabor különböző változatait a kis helyi bárokban, éttermekben.
Vendéglátó helyeken kívül kóstolhatunk piacokon, vagy fesztiválok alkalmával is almabort. Az egyik legizgalmasabb fesztivált idén is megrendezik 2012 augusztus 12- 21. között a Roßmarkt téren. A téren felállított színpadon folyamatos műsorok lesznek és különböző előadók fogják szórakoztatni a népet az utcán is. Kicsik, nagyok, fiatalok és idősek egyaránt megtalálják itt mulatságukat. A tradicionális almabortól a trendi koktélokig minden megkóstolhatunk a majd 10 napos fesztivál alatt.

Az almabor sok más városi szimbolumnál messzebb eredezteti történetét.  Már a régi görögök és rómaiak is fogyasztották a frissítő italt és a 16-17. században a rendes borhoz keverve vált egyre elterjedtebbé. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a középkor óta a hesseniek kedvenc itala, melyet minden látogatónak érdemes megkóstolni.
Arról nem is beszélve, hogy a nyelvgyakorláshoz is gyorsan meghozza a kedvet! 🙂

Reklámok
Kategória: Hírek - Programok, Helyszínek - Városok, Nyelvtanulás külföldön
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s