Spanyol nyelvtanulás filmekkel és a helyszínen!

Az egyik legjobb és legélvezetesebb módja a nyelvtanulásnak, ha filmeket nézünk. Hogy ne csak mindig az angol nyelvről legyen szó, most szeretném felhívni figyelmeteket pár elsőosztályú spanyol filmre. A legjobb, ha a külföldi filmeket eredeti nyelven felirattal nézitek. Utána pedig akár felirat nélkül is. Nemcsak arra ad ez lehetőséget, hogy a szókincsetek fejlődjön, de bepillanthattok a filmen keresztül az adott kultúrába is, ami nagyon izgalmas. A filmnézés, habár passzívan de legalább az anyanyelvi környezetet imitálja, ahová viszont el kell utazni. A filmekhez kapcsolódóan megemlítek egy-két vonzó spanyol helyszínt is, ahol van lehetőség spanyol nyelvtanfolyamon való részvételre.

1. Amores perros ( Korcs szerelmek) – 2000

Inárritu szerintem egyik legjobb filmje. A film szereplőinek élete a filmet nyitó tragikus baleset helyszínén keresztezi egymást. E helyzetből bontakoznak ki a különböző életutak. A filmből megismerhetjük a mexikói hétköznapok sötétebb oldalát. A film komplex, gondolatébresztő és provokatív. Octavio bátyja feleségét szereti és mindent megtesz, hogy megszöktethesse. Jámbornak tűnő kutyájával illegélis kutyaviadalokon vesz részt, hogy pénzt szerezzen. Daniel elhagyja feleségét a fiatal és gyönyörű modellért Valériáért. El Chivo a volt kommunista jelenleg bérgyilkosként keresi kenyerét. Magányát kóbor kutyákkal osztja meg.

A film 2002-ben BAFTA díjat kapott.

Mexikó nemcsak a filmek miatt, hanem az itteni spanyol nyelvtanulási lehetőségek miatt is érdekes lehet. A tengerparton ott van például Play del Carmen, ahol az éghajlat, a környezet egyszerűen tökéletes külföldi spanyol nyelvtanulás szempontjából.

2. Abre los Ojos (Nyisd ki a szemed) – 2000

Alejandro Amenabar rendezte filmben nem is csak a történet, hanem a rendezés és a film szerkesztése izgalmas. A történet darabokból áll össze. Csak vége felé kezdjük el kapizsgálni, hogy hogyan történtek a dolgok valójában. De talán még ekkor se válik minden világossá. Gazdag agresszív szépfiú, szerelem, halálos autóbaleset, barátság, börtön, őrület.
Lehetség-e megváltás még az életben?

Ha Spanyolország akkor Andalúzia és annak fővárosa Malaga mesés tengerpartjával, gyönyörű városközpontjával, kulturális pezsgésével, bikaviadaljaival, Picassoival, igazán ideális helyszín arra, hogy spanyolul tanuljunk. Persze csak, ha már nem találunk izgalmas spanyol filmet és a pénztárcánk is megengedi.
Malagán a nyelviskolák a belvárostól kicsit távolabb a tengerpart közelében, kertek között találhatók. Szuper hely a nyelv gyakorlására és pihenésre egyaránt. Tehát, ha spanyol akkor nyelvtanulás Malagán mondjuk a Sprachcaffeval!

3. Todo sobre mi madre (Mindent Anyámról) – 1999

Pedo Almodovar egyik legsikeresebb filmje. A fiát elvesztő anya utazása a múltba, amit próbál elfelejteni. A hétköznapiból, a családi szereteből vissza az irracionalitás, a bohém fiatalság korába. Fia nem ismerte az apját és hiányzott neki. Az apa nem tudott a fiúról. Vajon miért? Mindent megtudhatsz egy anyáról ebben a filmben. 🙂

A film több díjat is nyert Cannestól egészen Oscarig.

Spanyolország fővárosaMadrid ragyogó és sötét is egyben. Rengeteg sejtelem és izgalom rejtőzik a város utcáin. Sok- sok élet, sok- sok hétköznap és az autentikus spanyol nyelv. Több különböző nyelviskolában is tanulhatsz, ha Madridot választod. Spanyol nyelvtanulás Madridban Spanyolország közepén például a Sprachcaffe-val.

Reklámok
Kategória: Hírek - Programok, Nyelvtanulás külföldön
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s