Húsvéti Ünnepek – Mi volt előbb a nyúl vagy a tojás?

De azt is kérdezhetnénk, hogy a tojás vagy a tyúk, illetve az sem mellékes, hogy miből lesz a cserebogár. A fentiek alapján nem meglepő, ha elbizonytalanodunk. De kicsit komolyabb vizekre evezve ezzel a bejegyzéssel szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni!

Ezen kívül adnék egy kis ízelítőt, hogy mennyi féle programlehetőség vár a diákokra az USA-ban, ha pont akkor utaznak angol nyelvtanfolyamra New Yorkba, amikor Húsvét van.  Április a tavasz hónapja és kezdődik a baseball szezon. Számos vérpezsdítő mérkőzésen vehettek részt. Április 18-án startol a Tribeca Film Fesztivál, ami New York egyik leghétköznapibb és egyben legizgalmasabb szemléje. 2001. szeptember 11-i terrortámadás után hozták létre, hogy nyomon kövessék Manhattan kulturális és gazdasági újjászületését. Számos jeles művész alkotását vetítik ezen a héten a mozikban.
Szabadtéri programokban sem lesz hiány a húsvéti hétvégén. Számos programmal készülnek a városiak, hogy megünnepeljék a tavaszt: Easter Parade and Easter Bonnet Festival,  Tartan Day Parade, és a Hanami: Cherry Blossom Viewing a brooklyn-i Botanikus Kertben. A programokban is szüntelenül visszatükrőződik a város sokszínűsége és multikulturalitása. A cseresznyefa virágának ünnep például több évszázados japán szokás, mely alkalmat ad a vidámságra és szemlélődésre egyaránt. Az élet szépségének és a múlandóságnak az ünnepe.

A Húsvét napjainkban a keresztény-zsidó kultúrkör egyik legfontosabb ünnepe. A Biblia szerint Jézus kereszthalála utáni harmadik napon feltámadt, megváltva ezzel az embereket bűneiktől és egyúttal győzelmet aratott a félelemetes halál felett is. Az eredetileg zsidó vallási ünnep, melynek pészah a neve, az egyiptomból való szabadulásra emlékezik. Mindezek mellett a Húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melyek a feltámadást és az újjászületést szimbolizálják.

Reklámok
Kategória: Hírek - Programok, Helyszínek - Városok, Nyelvtanulás külföldön
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s