Nyelvi utazás = nyelvtanulás, utazás, kultúra, vakáció!

A nyelvi utazás világszerte nagy népszerűségnek örvendő utazási forma! Az okok tulajdonképpen kézenfekvőek. A nyelvi utazás során lehetőség nyílik egy idegen nyelv mélyebb elsajátítására, ami manapság nagyon fontos a továbbtanulás, a karrierépítés és tulajdonképpen a mindennapi élet szempontjából is. Mindezek mellett szerepel még annak az öröme, amikor a nyelvtudás révén megnyílik előttünk egy addig ismeretlen kultúra kapuja, helyi emberekkel találkozhatunk, tapasztalatokat cserélhetünk, ismerkedhetünk és természetszerűleg ezáltal tágulhat interkulturális horizontunk is.

Sokan vannak akik egész évben keményen dolgoznak, tanulnak, magolják a szavakat, értelmezik a nyelvtant, gyakorolják a különböző feladatokat. Számukra természetes, hogy nyáron pihenni is szeretnének, megújulni és erőt gyűjteni a harcos hétköznapokhoz. Izgalmas lehet távoli országok felfedezése vagy egy-egy táj alaposabb megismerése körutazás révén. Azonban legalább ilyen kalandot tartogat a külföldi nyelvtanulás is. A tanteremben délelőttönként rendszerbe kerül a nyelvismeret, melyet délután és este a szabadidő keretében azonnal gyakorolni is tudunk felfedezve a helyiek hétköznapjait, új emberekkel ismerkedve, utcákat, tereket róva, szabadidős programok közben barátkozva.   Tulajdonképpen az adott nyelvet folyamatosan gyakorolhatjuk. A használat során megszilárdul a nyelvtudás, ami utána már abban is segít, hogy az adott országot gyorsabban és jobban felfedezhessük.Legyen szó szállásfoglalásról, jegyvásárlásról, vagy akár információkérésről.  Egy ország anyanyelvének ismerete a látogatókat is szinte azonnal helyiekké varázsolja és sok-sok helyi titokba is beavatja.

Legkedveltebb uticélok:

Manapság a világ egyre zsugorodik és olyan uticélok is elérhetővé válnak, melyekről korábban csak álmodozhattunk. Európán kívül is számos izgalmas deszitnációt találunk, ahol az adott nyelvet tovább lehet fejleszteni. A fiatalok közül is egyre többen gondolkodnak távoli országokban, legyen az Ázsia, az USA, Kanada vagy Dél-Amerika. Mindez egyre inkább megvalósítható, mert az olcsóbb szállás és közlekedés lehetőségei is tágulnak. Miközben exotikus tájakat fedezünk fel érdemes egy – egy nyelvtanfolyamra is beiratkozni a helyszínen, hogy az utazás sokszoros extra haszonnal járhasson. Kihagyhatalan például a dél-amerikai spanyol dialektus, de tartogat izgalmakat egy kínai mandarin kurzus is Pekingben, akárcsak egy kis alapozó arab Marokkó fővárosában Rabatban. Tehát érdemes távolabbra is nézni a manapág már klasszikusnak számító európai nyelvtanulási lehetőségeken, mert a Föld e téren is majdnem határtalan.

Számos külföldi nyelviskolahálózat kínálatában találunk exotikus desztinációkat:

A nyári mulatság, pihenés és feltöltődés mellett pedig objektívabb szempontból is fontos a világot ismerni, nemzetközinek lenni, több nyelven beszélni. Szóval miért ne nyelvtanulás és utazás, hajrá!

Reklámok
Kategória: Nyelvtanulás külföldön
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s